Vandaag markeert 10 jaar sinds de laatste openbare activiteit van Satoshi Nakamoto

Vandaag is een ietwat speciale dag omdat het precies tien jaar is sinds de laatste openbare activiteit van Satoshi Nakamoto.

Het jaar is 2020 en ’s werelds toonaangevende cryptocurrency, Bitcoin, wordt verhandeld voor meer dan $ 19.000 – een onvoorstelbare stijging van de dollarwaarde sinds het begin

BTC wordt beschouwd als de best presterende asset van het decennium en vertoont geen tekenen van vertraging, vooral niet in de huidige omgeving van een wereldwijde pandemie en het potentieel van een ernstige financiële crisis.

Interessant genoeg, precies 10 jaar geleden op deze dag, liet Satoshi Nakamoto, de persoon (of groep mensen) die het allemaal begon, het laatste openbare bericht achterwege voordat het verdween, om nooit meer te worden gezien.

10 jaar geleden deed Satoshi zijn laatste verklaring

Satoshi Nakamoto is de pseudonieme maker van het netwerk van Bitcoin. Veel mensen zouden graag willen weten wie deze persoon (of groep mensen) zou kunnen zijn, maar tot op heden blijft dit grotendeels onbekend.

Wat we wel weten, is dat Satoshi op deze datum, in 2010, voor het laatst actief was op het populaire Bitcointalk- forum in een discussie over de weerstand van het netwerk tegen DoS-aanvallen.

In ieder geval was de mysterieuze maker van de meest populaire cryptocurrency sindsdien nooit meer te zien. Tot op heden is er geen openbaar beschikbare en verifieerbare informatie die de identiteit van Satoshi Nakamoto definitief vaststelt.

Niettemin hebben sommigen geprobeerd het publiek ervan te overtuigen dat zij inderdaad verantwoordelijk zijn voor de creatie van Bitcoin. De meest beruchte zaak is die van Craig Wright. Tot op heden heeft hij echter geen legitiem bewijs geleverd dat zijn beweringen bevestigt. De hele gemeenschap is in ongeloof als het gaat om zijn uitspraken dat hij Satoshi Nakamoto is, en Wright is zo ver gegaan dat hij iedereen aanklaagt die anders beweert. Tot nu toe ging dit niet in zijn voordeel .

Wat weten we over Satoshi?

Er zijn enkele interessante feiten die misschien niet zo populair zijn over Satoshi, hoewel sommige van de meest opwindende dingen grotendeels openbaar zijn en voor iedereen beschikbaar zijn om te onderzoeken.

We weten zeker dat het zijn pseudoniem was dat werd gebruikt als auteur van de whitepaper van Bitcoin – een document dat de weg effent voor een onveranderlijk, censuurbestendig netwerk dat later een aanwinst van meerdere miljarden dollars zou worden dat veel van de meest gerenommeerde investeerders in de de wereld zou een alternatief voor goud noemen.

Afgezien van enkele technische aspecten rond de betrokkenheid van Bitcoin en Satoshi, is er echter niet veel om mee te doen. In ieder geval niet tot voor kort.

Zoals CryptoPotato eind november meldde, suggereerde onderzoek dat Satoshi Nakamoto’s activiteiten van 2008 tot 2010 plaatsvonden terwijl hij in Londen was op het moment dat BTC live ging. Ondanks het „redelijke vertrouwen“ dat het rapport beweert te hebben, is er nog steeds geen idee over zijn werkelijke identiteit.

Wat in ieder geval zeker is, is dat hij ons een protocol heeft nagelaten dat al zijn sporen heeft nagelaten in de wereld van fintech en een voortrekkersrol heeft gespeeld in een industrie, momenteel bevolkt door honderdduizenden specialisten, die onvermoeibaar werken om mensen een alternatief te bieden voor gecentraliseerde systemen.