ETC Groups Bitcoin ETP rammer 49 millioner dollars under forvaltning på to måneder

Etc Group sagde onsdag, at dets centralt clearede bitcoin-børshandlede produkt (ETP) har akkumuleret op til 49 millioner dollars i aktiver under forvaltning siden lanceringen den 18. juni 2020.

Kontrakten, kendt som Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), sporer prisen for BTC og er 100% fysisk understøttet af cryptocurrency

Det begyndte handel på Deutsche Börses Xetra elektroniske handelsmarked i juni med en samlet omkostningsprocent på 2% – et mål for de samlede omkostninger for fonden til investoren.

Ifølge Etc Group, et London-baseret finansieringsselskab, var Btce det mest handlede ikke-gearede aktiv i Xetras børshandlede seddelssegment i juli med en mængde på mere end $ 67 millioner.

„Bitcoin Loophole har været populær blandt både erfarne kryptohandlere … såvel som at tiltrække et helt nyt samfund af investorer, der værdsætter dets velkendte børshandlede og centralt rensede egenskaber,“ sagde Andre Voinea, direktør i Hanetf, i en e-mail-erklæring.

Hanetf er en EU-godkendt privat udsteder af børshandlede midler. Btce distribueres og markedsføres på selskabets platform. Voinea tilføjet:

Kaliberet for de autoriserede deltagere, der understøtter likviditet i Btce, viser, hvordan bitcoin er modnet til at blive et betydningsfuldt og seriøst institutionelt aktiv. Ved at centralisere tidligere fragmenteret Bitcoin-likviditet på Xetra bringer vi en tidstestet produktstruktur til en ny aktivklasse sammen med den samme lovgivningsmæssige beskyttelse ved at købe enhver anden børsnoteret sikkerhed.

Én Btce svarer til 0,001 bitcoin, minus gebyrer, siger Etc Group, hvilket giver indehaveren af hver enhed af derivatet et krav på en bestemt mængde bitcoin. Aktivet indløses enten i BTC eller kontant.

Virksomheden oplyser, at for hver enhed i ETP, „der er bitcoin opbevaret i reguleret, institutionel kvalitetssikker“ – identificeret som Bitgo Trust Company. Produkter som disse er nøglen til at introducere detailinvestorer, der kan være risikovillige for bitcoin.